Книга
Книга
Книга
Книга
Книга
Книга
Книга
Книга
Книга
Книга
Книга
Книга
Книга
Книга
Книга
Книга
Книга
Книга
Книга
Книга

ИЛИ-ИЛИ со пет нови наслови на Саем на книга 2017

Драги пријатели/читатели,

на годинашниот Саем на книга Ви подаруваме пет нови наслови - три преводи и две книги од домашни авторки.

Оливера Ќорвезироска, по неколку годни, повторно ни подарува прекрасни приказни спакувани како „(Со)шиени раскази“, додека по успехот со романот „Вишнова хроника“, Фросина Пармаковска овој пат не' води на возбудливо книжевно патување насловено „Одбројување“.

Од преводната литература, главен акцент ќе биде ставен на новата книга на Георги Господинов, „И се' стана месечина“, раскази еднакво квалитетни како и „Физика на тагата“. За прв пат во нашата и Ваша популарна едиција ПРОаЗА имаме превод и од романски јазик, наградуваниот роман „Малите прсти“ на Филип Флоријан. А за љубителите на класиците, повторна дружба со ненадминатиот турски писател Ахмед Хамди Танпинар, кој по „Институт за регулирање на времето“, овој пат ви го претставуваме со „Душевен мир“.

Секако, да не заборавиме дека го имаме и Романот на годината на Утрински весник, „Собирачи на пепел“ на Давор Стојановски, кој привлече најголемо внимание во претходниот период.

Проверете го нашиот штанд, во текот на целиот Саем ќе имаме потпишување на книги и дружба со домашните автори, за што накнадно ќе Ве известиме за термините. Ќе имате можност да земете автограм и да си промуабетите со Давор Стојановски, Фросина Пармаковска, Јосип Коцев, Оливера Ќорвезироска, Игор Станојоски, Петар Андоновски, Ненад Јолдески, Калина Малеска, Владимир Мартиновски...

И да не заборавиме, саемските цени ќе важат и во нашата книжарница, па оние помрзеливите кои нема да сакаат да тркнат до Саем, книгите можат да ги купат во нашиот дуќан по саемски цени.

Се гледаме ;-)


ИЛИ-ИЛИ © 2014 | Авторските права се задржани 100LE