БЕЛИОТ ЧАД

Оливера Николова

(2009, 222 страни)цена: 350 денари
Село во западна Македонија. Албанец и Македонец ги вкрстуваат животните патишта, живеат на работ од законот криејќи се зад лажните идентитети. Една жена, бегалка од Босна, влегува во нивните животи и им ги урива дотогашните светогледи. Животите на овие мали луѓе се само една мала точка низ која се прекршува суровиот свет на тутунската мафија и трговијата со бело робје на Балканот.ИЛИ-ИЛИ © 2014 | Авторските права се задржани